Tillgänglighet

Bild:  Yadid Levy/Norden.org

Alandica Kultur och Kongress är ett mångfunktionellt hus för olika typer av konserter, evenemang och konferenser. Vi strävar efter att erbjuda alla besökare en hinderfri, tillgänglig miljö

Entrédörrar

Vid huvudentrén finns automatisk dörröppnare. Dörren är 93 cm bred (maxbredd 190 cm, med assistans). Låg tröskel.

Handikapparkering

Handikapparkeringar finns på Strandgatan utanför Alandica Kultur och Kongress. Notera att rampen från gatan till entrén är belagd med gatsten.
Handikapparkering finns även i Miramargaraget, infart från Styrmansgatan, öppet 07-24. Hiss samt grusad gång ifall man väljer knapp ”Alandica”, asfalt till rampen vid entrén ifall man väljer knapp ”Strandgatan”.

Färdtjänst

Färdtjänst beställs till adress Alandica Kultur och Kongress, Strandgatan 33.

Hiss

Det finns hiss till konsertsalarna, foajéerna samt till konferensrummen på vån 2. Våningsplanen annonseras med en inspelad röst.
Hissens mått: maxbredd 100 cm, maxlängd 105 cm, max last 1000 kg. 
Till vån 3 (övre konferensvåningen) samt Musiksalen och Teatersalen finns ingen allmän hiss, men en varuhiss som kan användas som personhiss.

Toaletter

Toaletter för personer med funktionsnedsättning finns på vån 0 och vån 2. Toaletterna nås med hiss. Ingen tröskel. Räcken på insidan av dörren, under dörrvredet. Larmknapp.
Toalett vån 0: Dörrbredd 85 centimeter, rumsyta 5,5 kvadratmeter. Skötbord finns. Dörröppnare saknas.
Toalett vån 2: Dörrbredd 90 centimeter, rumsyta 6,25 kvadratmeter. Dörröppnare saknas.

Låna rullstol

Alandica Kultur och Kongress har en rullstol för utlåning. Kontakta oss för att boka rullstolen inför ditt besök.

Allergier

I vår restaurang kan du förhandsbeställa mat som är fri från laktos, gluten och mjölk. Vi beaktar även andra allergier och dieter vid förhandsbeställning.

Besökare med små barn

Besökare med barn tar sig lätt runt i våra lokaler med barnvagn. Det finns skötbord i handikapptoaletten på vån 0 och hiss där en normalstor barnvagn ryms in. Barnmatstol finns i foajérestaurangen.

Konserter och föreläsningar

Platser för rörelsehindrade

Stora salen har 10 bokningsbara platser för rullstol/permobil. Platserna finns på parkett, bakom rad 14. Platserna nås med hiss från foajén till vån 1,5. Ingång: Parkett höger.
Även på parkett, vänster sida innanför dörren, finns plats för tre rullstolar. Ingång: Parkett vänster. 
I salen finns flera svåra trappor med olika långa steg. Ifall man inte kan gå i trappor är det lämpligt att sitta på rad 5. Övriga platser nås via ett eller flera steg. 
 
Scenen nås utan att passera trappor.
 
I Auditoriet på vån 2 finns plats för rullstolar och permobilar framför gradängen. Rullstolsplats bokas som ordinarie plats. Hiss till vån 2.

Hörslingor

I båda konsertsalar finns hörslingor i golvet. I stora salen bör man boka plats på parkett. I auditoriet bör man välja plats på gradängens nedersta rad eller på golvnivå. Ställ in hörhjälpmedlet i T-läge.  
Hörslingorna fungerar endast då arrangören/artisten använder ljudupptagning. Kontrollera med arrangören gällande föreställningar i Musiksalen och Teatersalen

Mer information

Kontakta Alandica Kultur och Kongress biljettkassa eller försäljningsavdelning om du har särskilda önskemål i samband med konsert eller andra arrangemang.
Telefon: +358 18 24570, e-post info@alandica.ax

Publicerad 11.10.2017
Uppdaterad 10.11.2017